Presentació

Benvinguts al meu blog personal per a l'assignatura d'art i història de 4t d'ESO.

miércoles, 20 de mayo de 2015

SANDRO BOTTICELLI - EL NAIXEMENT DE VENUS [ITINERARI ITÀLIA]





L’obra El Naixement de Venus va ésser creada per Sandro Botticelli entre el 1482 i el 1486. Es tracta d’un tremp sobre tela (llenç) i fa 172,5 x 278,5 cm. Actualment es troba a la Galleria degli Uffizi, Florència.

La imatge realment no mostra el moment del naixement de la deesa Venus, sinó que mostra la seva arribada a la platja d’una illa. La llegenda explica que Venus va néixer quan, després que Cronos li tallés els genitals al seu pare (el déu Urà) aquest va llançar-los al mar i en va néixer Venus.

Lèscena és protagonitzada per la deesa Venus, que arriba a la platja muntada sobre una petxina gegant i nua, tapant-se sutilment les parts íntimes amb les mans i la llarga melena daurada. A l’esquerra podem veure Zèfir, déu dels vents de l’oest, i la nimfa Flora, la seva dona, els dos agafats i volant sobre la vora del mar envoltats en un núvol de flors. A la dreta del quadre, veiem la deesa Primavera preparada a la platja per a rebre a Venus amb un mantell vermell amb flors estampades.

Botticelli no es preocupa en absolut del fons de l’obra, deixant tot el detall en els personatges, que destaquen per sobre l’escenari degut a la seva pell i roba tan clares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario