Presentació

Benvinguts al meu blog personal per a l'assignatura d'art i història de 4t d'ESO.

miércoles, 20 de mayo de 2015

SANDRO BOTTICELLI - LA PRIMAVERA [ITINERARI ITÀLIA]



La Primavera, de Sandro Botticelli, és una obra renaixentista creada el 1482. El quadre fa 203 x 314 cm i es tracta d’una pintura d’oli sobre fusta. Actualment es troba a la Galleria degli Uffizi, a Florència.

L’obra mostra nou personatges mitològics en un bosc de tarongers. Les figures estan repartides uniformement per tot el quadre i destaquen per davant del fons. Al centre del quadre s’hi veu representada Venus, deesa de l’amor i la bellesa. Aquesta té volant al damunt Cupido. A la part esquerra de l’obra, veiem representats Mercuri, el missatger dels déus, i les Tres Gràcies. A la dreta del quadre hi podem veure la deesa que representava la primavera, la nimfa Flora i Zèfir, la personificació dels vents de l’oest.

El que destaca més d’aquesta obra és que els personatges ressaltin tant davant del fons, degut a la claror de les seves pells i als colors clars de les seves robes en comparació amb l’obscur color dels arbres i l’herba que ocupen l’escenari. És un bon exemple per definir l’art del Renaixement; figures belles i esbeltes, amb molt poca expressivitat i manca de moviment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario